FREMTIDSPLANER

Der har gennem flere år været et stort ønske om genåbning af Sejerø Kro blandt Sejerøs befolkning og de besøgende turister.

Men hvordan skal den nye kro så fungere?

Hvis kroen skal være interessant at besøge, er der brug for en bred konceptopdatering. 

Vi har set på mulighederne inden for de rammer kroen har.

Gammeldags krostue


Den gamle krostue skal åbne igen, med bar i rigtig hyggelig og gammel stil. Krostuen restaureres på en måde, så den gode, hyggelige atmosfære beholdes.

Grillbar


Den kendte grillbar på Sejerø Havn blev nedlagt for flere år siden, og har været savnet. Vi vil derfor åbne en grillbar på Sejerø kro. Menuen i grillbaren kommer til at bestå af nogle få kendte klassikere, såsom ristede og røde pølser med brød, hotdogs, forskellige typer toast (cowboytoast osv.), pomfritter og burgere. Foran køkkenet ud mod vejen bygges en terrasse, så det bliver muligt at nyde cafeéns og grillbarens menu både ude og inde. Terrassen får en trappe der giver nem adgang fra gadeplan.
Her kan naturligvis også nydes en sodavand, en kold øl eller et glas vin.

Café


Caféen får en simpel menu der fokuserer på kaffe, kage, is, sodavand og en kold øl, naturligvis. Vil man hygge sig med et glas god rød- eller hvidvin, er det naturligvis også en mulighed. Menuen kommer til at indeholde forskellige typer af kaffe, herunder almindelig sort kaffe,

en “Sejerø”-latte og iskaffe, samt te og kakao. Caféen har sin betjening samme sted som grillbaren.

KrobalDe gamle krobal med musik og dans skal genindføres. Krobal er en gammel tradition på Sejerø, som desværre har været sat i stå i nogle årtier - dem vil vi gerne genindføre, så nye generationer også kan opleve øens gode gamle traditioner, og vi på den måde kan være med til at vedligeholde øens kulturelle historie.

Biograf


For mange år siden var  der i perioder biograf på Sejerø Kro. Sejerø Kro får nu en biograf igen. Biografen får fast plads i gildesalen, så der ommøbleres, når der skal vises film.
Biografen bliver udstyret med et lærred på mere end 4 meter i bredden, en projector med høj opløsning, og et lydanlæg, der indfrier de fleste forventninger. Her vil blive vist både spillefilm og privatproduktioner. Der vil også blive holdt filmmarathon med klassikere som Gøg og Gokke, Olsen Banden, Chaplin osv. Baren er naurligvis åben, så der kan købes snacks og drikkevarer til filmene.

Sportscafé


Der er mange sportsentusiaster på øen, men der findes ikke et fast officielt sted, hvor folk med ægte sportsånd kan se alle de vigtige kampe og feste og fejre sammen. Derfor vil vi indføre sportscafé, så de, der interesserer sig for sport, kan opleve de store øjeblikke sammen. Sportsbegivenhederne vises i biografen. Baren er naturligvis åben ved disse begivenheder, hvor der både kan købes snacks og drikkevarer.

Spilcafé


Vi vil indføre dage med spilcafé, hvor der kan spilles brætspil, pool, billard, dart og holdes LAN-aftener, eventuelt med turneringer. Vi bestræber os på at samle øen til hygge på tværs af alder, og håber på at kunne oprette et samarbejde med andre danske småøer, således at det danske ø-folk kan være en del af et større fællesskab sammen. Baren og caféen vil være åben, så der ikke mangler tilbehør.

Fællesspisning

Som flere sikkert husker, havde vi en årrække fællesspisning efter familie-gudstjenesterne. Her kunne man mødes med andre godtfolk og få en snak om stort og småt. Det var gode tider, og dem er vi uden tvivl flere der savner.

Vi vil derfor i samarbejde med Folkebevægelsen Mod Ensomhed arrangere jævnlige fællesspisninger for at komme ensomhed på øen til livs, og samtidig for at styrke øens fællesskab og se andre mennesker end dem man til daglig er i stue med.

Samlingspunkt


Sejerø mangler et fast samlingspunkt. Derfor vil vi åbne krosalen op som samlingspunkt for diverse aktiviteter og arrangementer i løbet af året, hvor private og lokale foreninger med gode ideer kan få lov til at låne lokalet til aktiviteter der styrker øens fællesskab. Eksempler på aktiviteter og arrangementerkunne for eksempel være:


  • Skattejagt for ø-børn
  • Kreative småkurser for unge, såsom videoproduktion, spiludvikling osv.
  • Hobbyaftener, såsom strikning, scrapbooking osv.
  • Den årlige Kagens Dag (afholdes pt i skolens gymnastiksal)
  • Fuldskagekonkurrence (lokal delikatesse)
  • Temafester, såsom 60’er-tema, John Mogensen-tema osv.
  • Foredragsaftener
  • Wellness og yoga


Alt efter aktivitstype, vil bar og/eller café naturligvis kunne åbnes.

Fritidsrum for de unge


Derudover vil vi gerne afhjælpe udfordringen med at øens 7.-klasser ikke har noget sted at opholde sig efter skoletimerne, idet de kun må være indskrevet i SFO’en til og med 6.klasse. De unge mennesker har derfor ingen indendørs steder at opholde sig sammen i fritiden, og det er især et stort problem om vinteren, hvor alle de udendørs opholdssteder er kolde og våde. Vi vil derfor tilbyde en form for ungdomscafé et par timer om dagen, et par dage om ugen, hvor de unge kan købe nogle sodavand, spille nogle spil, og hygge sig i trygge, varme rammer under tilsyn af voksne.